Blog Winetasting Rotary Mol

Winetasting Rotary Mol

Donderdag 07 december 2023

A Taste of Rotary Club Mol

Op donderdag 07 december was het dan zover. We trokken onze stoute schoenen aan door onszelf uit te nodigen, maar na veel planning gingen we dan eindelijk met onze club op bezoek bij onze vrienden van Rotary Club Mol. Niet alleen met het vooruitzicht op een gezellige winetasting, maar ook op het beleven van een interessant netwerk-avondje. 

Stipt om 19u30 verzamelden we allemaal bij het charmante Restaurant Theater te Balen, de thuisbasis van Rotary Club Mol. Na een welkomstwoord van voorzitter Yves Lannoy, stelden we ons kort even voor, voor de tot nu toe nog onbekende gezichten, opdat de avond écht van start kon gaan.

Yves Lannoy stelde ons voor aan een bevriend vigneron en sommelier, Nicolas Chevalier, die ons doorheen de avond zou begeleiden. Met een acht hectare wijngaard in het Franse Fronsac, nabij Bordeaux, was hij dé ideale man om ons mee te nemen in de wondere wereld van de wijn. Met Château Saint-Vincent, beschikt hij over een 45 jaar oude familie-wijngaard die al vier generaties lang wordt doorgegeven van vader op zoon. Volgens ons stroomt er dan ook eerder rode wijn dan bloed door zijn aderen!

Nicolas liet ons proeven van zijn eigen makelij. Een heerlijke Merlot en een al even lekkere Cabarnet Francs. Vol passie vertelde hij ondertussen over hoe ze op de wijngaard het hele jaar door hun druivenstokken bewerken om druiven te doen groeien die steeds beschikken over de hoogste kwaliteit.

Tot slot was er natuurlijk ook nog de mysterieuze gast die zijn passage maakte op het wijnfestijn. En wat bleek? Onze stoute schoenen aantrekken was misschien toch niet zo’n slim idee met Sinterklaas die voor de deur stond. Gelukkig werd het ons vergeven en konden we gewoon weer met de wagen naar huis keren in plaats van in een jutten zak. Oef!

Op het einde van de avond zorgde het proeven van deze lekkere wijnen er natuurlijk ook voor dat de sfeer tussen onze beide clubs al snel ontdooide. Zo werd het een interessante, maar vooral gezellige avond vol fijne nieuwe contacten, maar vooral ook nieuwe vrienden! En wie weet komt Rotary Club Mol binnenkort wel op bezoek bij ons? 

© 2024 Rotary Club Herentals. Powered by