Blog Kermisdag 2023

Integratie op de Herentalse Kermis

Dinsdag 5 september 2023

Een integratiedag van Rotary Herentals? Dat is inclusie in actie!

Op dinsdagavond, 5 september 2023, tussen 17u en 19u, ontplooiden we door een samenwerking van onze club samen met de Stad Herentals een bijzondere integratiedag voor mensen met een handicap op de jaarlijkse kermis. Een prikkelarm kermisconcept zorgde ervoor dat inclusie voor iedereen gegarandeerd werd. 

Om 16u verzamelden we onze club in zaal ‘T Hof om alles klaar te zetten ter voorbereiding van onze integratiedag. Ondertussen werden de verschillende kermiskramen en attracties buiten ook in een prikkelarm jasje gestoken. Geen oorverdovende geluiden meer, maar wél oorverdovend veel plezier! Om 17u stroomden onze eerste bezoekers toe voor het ophalen van hun kermisbonnetjes. 

Hoewel de meesten van onze inclusieve bezoekers zich eerst begaven naar de talloze eetkraampjes voor het eten van een typische kermis-snack, kwam onze integratiedag daarna toch stilaan écht op gang. Er werden ballen geworpen, blikken omver gegooid en eendjes gevist. Voor iedereen was er wel wat wils, en misschien wel nóg belangrijker, er waren voor iedereen leuke prijzen weggelegd. 

Na nog wat spannende attracties zoals de Shake-it en de spookhuizen zat de begeleiding voor Rotary Herentals erop en konden zowel wij als onze inclusieve kermisgangers met een voldaan gevoel naar huis.

© 2023 Rotary Club Herentals. Powered by