Blog Filip Van Dyck

Filip Van Dyck : Ons erelid

Donderdag 14 december 2023

Oud-lid Filip erkend als Paul Harris Fellow

Na ons bezoek aan de Gaanderij en voor onze verkiezingen in Le Paige was het eerst nog tijd om iemand in de bloemetjes te zetten. Omwille van gezondheidsredenen verliet Filip Van Dyck onze club, maar na al zijn inzet verdiende hij zeker een erkenning als Paul Harris Fellow. Een ere-lid dat altijd in ons Rotary-hart gedragen zal worden.

Zo brachten onze huidige- en past voorzitters Luc Verheijen en Marc Lenaerts samen met Guido Nicolai, Filip een verrassingsbezoekje bij hem thuis. Met een oorkonde en pin op zak waren ze klaar om hem het nieuws mee te delen. 

In 2022 zette Filip zijn schouders onder het opvang-project van Oekraïense moeders en hun kinderen. Eigenhandig regelde Filip dat drie Oekraïense gezinnen hun intrek konden nemen in een groot woonhuis, hier te Herentals. Het oude familiehuis van Filip werd omgevormd tot een nieuwe, warme thuis.

Samen met de rest van onze club, zorgden we voor financiële ondersteuning van deze gezinnen, hielpen we in hun zoektocht naar werk en maakten we hun registratie in orde. Maar Filip was bij uitstek dé grote trekker van dit project. 

Een Paul Harris Fellow erkenning voor deze mooie verwezenlijking was dan ook meer dan op zijn plaats! Bedankt voor alle mooie jaren en inzet Filip. 

 

© 2023 Rotary Club Herentals. Powered by

logo bruin