Blog De Gaanderij

Werfbezoek De Gaanderij

Donderdag 14 december 2023

Een oase van rust in wording

Op donderdag 14 december stipt om 14u30 verzamelden we ons in de Burchtstraat voor een rondgang door het Herentalse renovatieproject ‘De Gaanderij’ van Van Roey Vastgoed. Ditmaal trokken we geen stoute schoenen aan, wel veiligheidsschoenen, helmen en fluo-hesjes. Misschien kunnen we deze outfit zelfs houden om verder te timmeren aan onze eigen, vernieuwde identiteit.

Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door Liesbeth Vanhaeren en Kathy Verbeeck van Van Roey vastgoed. Na het introduceren van zichzelf, introduceerden ze meteen met trots De Gaanderij als project in een heldere presentatie die inzichten gaf in de verschillende fasen van het project.

Na de presentatie was het dan eindelijk tijd om de werf op te gaan. Met regenlaarzen, veiligheidsschoenen en helmen trotseerden we de modderige site. Sommigen onder ons herkenden tijdens de rondgang nog de oude schoolgebouwen van het Sint- Jozefsinstituut. Toch wel een gekke ervaring om zo na jaren terug op die speelplaats op een rijtje te verzamelen.

En ja, net zoals vroeger in de les, dienden we tijdens de rondgang ook goed bij de pinken te blijven. Zo kregen we eigenlijk een lesje in de Herentalse geschiedenis, maar ook een lesje in architectuur tezamen. Wat een geluk dat Erwin hier al enige ervaring in heeft!

Zo leerden we hoe de site verbouwd wordt naar een project waar kwalitatief wonen centraal zal staan, zonder de eigenheid van de gebouwen te verliezen. Het uitgangspunt van Van Roey bij dit project is dan ook om de rijke geschiedenis van de site in leven te houden, maar tegelijk ook te schrijven aan een nieuw verhaal met zo’n 92 comfort-gerichte appartementen en negen woningen die de hoofdstukken vormen.

Aan het einde van de rondgang was het echter nog geen tijd om weer naar huis te keren, na het inspirerende verhaal van Van Roey was het namelijk tijd om verder te schrijven aan ons eigen Rotary-verhaal. Een heerlijk diner in Le Paige en de verkiezingen voor het komende Rotary-jaar stonden nog op de planning.

© 2024 Rotary Club Herentals. Powered by