Blog Bedrijfsbezoek Henco

Op bezoek bij Henco

Donderdag 12 oktober 2023

Op bezoek bij Henco : een rondreis in de wereld van de loodgieterij!

De missie van Henco?  Die draait om het maken van verbindingen. Dit zowel letterlijk als figuurlijk! Met exact datzelfde doel gingen we met onze club op donderdag 12 oktober 2023 bij Henco op bedrijfsbezoek. 

De hele namiddag werden we door Bart Vermeersch en Thomas Cuypers van Henco meegenomen in een reis door de wereld van de loodgieterij. Tijdens een inleidende presentatie leerden we dat Henco ontstond in 1992 en momenteel exporteert naar meer dan 80 landen! Met een productie van 140 miljoen meter meerlagenbuis per jaar, persfittingen, hun in-house ontwikkelde steekkoppelingen én vloerwarming, kent Henco een leidende positie in het vak. Tijdens een rondleiding in de gebouwen, kregen we een ware inkijk in de praktijk en werden we meegenomen in het imposante productieproces!

Een verbinding met Henco? Dat loopt op rolletjes!

Tijdens een fijn netwerk-diner na afloop van het bedrijfsbezoek, kregen we met onze club de kans om samen met Henco onze gemeenschappelijke doelen te bespreken. Duurzame connecties aangaan? Dat is waar wij met Rotary Herentals voor staan!

Onze voorzitter commissie clubzaken, Erwin, lichtte ons nieuw plan van aanpak toe, waarin de focus ligt op het leggen van verbindingen tussen verschillende stakeholders die meerwaarde opleveren voor alle partijen. En dan meer bepaald, het in contact brengen van de bedrijfswereld met organisaties die zich inzetten voor de toekomst van onze jeugd

Henco engageert zich reeds in soortgelijke projecten door  samenwerkingen met Thomas More Hogeschool en Howest. Zo ondersteunen ze bouwopleidingen door de aanlevering van materialen die dan vervolgens gebruikt worden in de realisaties van de eindwerken van studenten. 

Een nieuw jeugdproject opstarten met Rotary Herentals als verbinding tussenin? Daar staan ze bij Henco dus zeker voor open! Met spanning wachten we nog even af wat de toekomst te bieden heeft!

© 2024 Rotary Club Herentals. Powered by